Av erinran framgår att SJ ska inleda en omplaceringsutredning och finns inget annat arbete kommer SJ att avsluta anställningen.

-Jag började jobba på SJ för 14 år sedan och har haft mina örhängen sedan dess. Ingen har nånsin tidigare kommenterat det och ingen sade något om det när jag anställdes. För mig är det här integritetskränkande, säger Eva Nilsson.

-Det betyder tydligen ingenting att jag gjort ett bra jobb under så lång tid.

Evas chef vill inte kommentera det som hänt utan hänvisar till SJ:s presstjänst, som när detta skrivs ännu inte svarat på Sekotidningens frågor.

Idag fredag skulle Eva Nilssons ha arbetat som serviceledare på snabbtåget till Malmö. Turen är struken och hon har fått uppgift om att hon ska arbeta som stationsvärd på Stockholms central istället.

Kollegerna på snabbtågen är upprörda och har i dag haft ett möte till stöd för Eva.

Elias Catano är ordförande för Sekos sektion åkande i Stockholm. Han var med när Eva fick sitt besked att hon inte behövde ta på sig sin uniform.

-Uniformsreglementet som arbetsledningen hänvisar till uppfattas som gammalmodigt och ihåligt och lämnar fältet fritt för godtycke. Det här är ett uttryck för den osunda ledarskapskultur som finns inom SJ.

Sektionen kommer att göra allt för att ge Eva Nilsson sitt stöd.

-Vi kommer att driva det ända in i kaklet, säger Elias Catano.