Får jag filma kollegor på jobbet?

Vi omfattas alla av vissa förbud och restriktioner när det gäller att fotografera och filma, oavsett om vi gör det som privatperson eller anställd.

Det är förbjudet att fotografera andra på ett integritetskränkande sätt, till exempel i en dusch eller i ett omklädningsrum. Om en bild av någon används för att beskriva personen på ett nedsättande sätt kan det i vissa fall anses vara förtal. Båda brotten kan ge böter eller fängelse.

Får jag sprida filmer eller foton på kollegor?

Det är tillåtet att fota och filma människor i offentliga miljöer, men ska materialet spridas måste du väga in de avbildades behov av integritet utifrån att bilder i sociala medier eller annan spridning betraktas som personuppgiftsbehandling.

Går personerna på bilden att känna igen och de ber dig avstå från publicering så ska deras behov av integritet vägas mot din yttrandefrihet. Det betyder inte automatiskt att du måste plocka ned en bild som blir ifrågasatt.

Men personer med skyddad identitet ska inte behöva bli uthängda på bild alls, och eftersom det är svårt att veta vilka det är – var försiktig.

Får jag dela film eller foton från jobbet?

Det är skillnad på att bara avbilda något och att sedan sprida det du har avbildat på sociala medier. Många objekt är tillåtna att fotografera, medan spridning är otillåten.

Man ska dessutom förhålla sig till lagen om skyddsobjekt och GDPR:s bestämmelser kring personuppgiftbehandling.

För anställda kan det även finnas andra regler att förhålla sig till: sekretesslagstiftning, bestämmelser om företagshemligheter, interna företagspolicys och lojalitetsplikt.

Hur är det med skyddsobjekt?

Skyddsobjekt är platser och saker som omfattas av skyddslagen och som ingår i totalförsvaret. De behöver skyddas särskilt mot exempelvis sabotage och spioneri. Det kan därför vara förbjudet att filma och fota.

Jobbar du inom Polisen, Försvarsmakten, rättsväsendet eller i vissa delar av Kriminalvården är möjligheten stor att miljön tillhör totalförsvaret. I de flesta fall finns det skyltar där det tydligt står att platsen är ett skyddsobjekt och vilka handlingar som är förbjudna. Men ibland går det inte att märka ut.

Kan min arbetsgivare förbjuda mig från att fota på jobbet?

Arbetsgivaren har rätt att utforma ganska omfattande restriktioner mot exempelvis fotografering och spridning, men arbetsgivaren har också ansvar för att du vet om föreskrifterna. Bryter du mot bestämmelserna bör arbetsgivaren påtala det innan man vidtar andra eventuella åtgärder. Om fotografering innebär att konsekvensen blir mycket allvarlig för företaget kan det dock leda till avsked.

Får jag larma om missförhållanden i sociala medier?

Anställda i offentlig verksamhet eller i privata välfärdsbolag som finansieras med skattemedel har rätt att läcka vissa uppgifter till media med utgivningsbevis. Men ett konto på sociala medier omfattas ofta inte av utgivningsbevis, så vänd dig till en journalist om det är något du vill visa upp med dina bilder eller filmer. Arbetsgivaren har inte rätt att efterforska vem som har delat med sig av uppgifterna.

Visselblåsarlagen förstärker möjligheten till skydd under vissa specifika förhållanden. Då ska du vända dig till de myndigheter som anses kunna hantera missförhållandet, efter att först ha påtalat problemet internt. Det ska ha ett allmänintresse att uppgiften kommer fram.

Kan jag be om tillstånd för att fota eller filma?

Ja, nästan alla regler har undantag, och om du utverkar ett särskilt tillstånd kan det vara tillåtet för dig att fota, filma och sprida bilder från din arbetsplats. Fråga din arbetsgivare!

Källor: Riksdagen, Integritetsskyddsmyndigheten, Länsstyrelsen Uppsala, Journalistförbundet