För övrigt gäller blockad av övertidsarbete, mertid, restid, nyanställning och inhyrning.

Huvudorsaken till konflikten är att arbetsgivarorganisationen Almega håller fast vid att löneökningar bara ska räknas i procent på hela branschen, medan Seko kräver krontalspåslag.

Trots intensiva kontakter under senaste veckan har parterna inte lyckats nå en uppgörelse.

-Vi har inte fått gehör för några av våra krav. Det är en principfråga för arbetsgivarna att det ska vara procent på lönen. Vi har inte ens pratat nivåer eller belopp, säger Sekos avtalssekreterare Valle Karlsson.

Han pekar också på att Almega avvisat LO-samordningens krav på ytterligare sex månaders föräldralön.

I ett pressmeddelande skriver Almega att man Seko erbjudits 6,8 procent på tre år men att Sekos krävt mer. Det skulle i sin tur bli för dyrt för medlemsföretagen, enligt Almega.

I samband med att Seko nu säger upp avtalet och varslar om konflikt blir det de ursprungliga yrkandena som gäller. För Almega är det nej till individgarantier, krav på lokal lönebildning och tillsvidareavtal.

Varsel om strejk omfattar bland annat Posten meddelanden i Gävle, Göteborg, Linköping och Malmö, Posten Logistik i Sundsvall, Luleå, Segeltorp och Örebro, Bring Citymail Stockholm, Huddinge, Göteborg och Malmö, samt Menzies Aviation på Arlanda och Landvetter

Avtalet löpte ut den sista maj i år.