I en debattartikel i Dagens Nyheter går Securitas ut med erbjudandet om gratis avslut av kontraktet på biljettkontrollerna.
   ”Vi upplever det som djupt olustigt att arbeta för en kund som tror att vi medvetet vilseleder SL. Vi har därför erbjudit SL att avsluta kontrolluppdraget i förtid utan kostnad. Ett krav från vår sida är då att SL också tar tillbaka personalen”, skriver Joachim Källsholm och Olle Lindskog, vd och vice vd i Securitas Sverige.
   – Fan vad trevligt. Det är ju kanon, det bästa jag hört på två år, säger en överraskad Kaj Eriksson, klubbordförande för kontrollanterna, när Sekotidningen når honom med nyheten.
   Seko:s ståndpunkt är nämligen den att SL bör ta tillbaka kontrollerna i egen regi. Men frågan är om det blir så.    På SL:s senaste styrelsemöte beslöt den borgerliga majoriteten att inte säga upp kontraktet i förtid då det skulle kunna innebära skadeståndskrav från Securitas. Man beslöt dock att inte ge Securitas de två årens förlängning som fanns som möjlighet i kontraktet och att därför genast sätta igång en ny upphandling.
   – Securitas utspel i dag betyder ju att argumentet att det skulle bli dyrt att bryta kontraktet inte finns kvar, säger Erika Ullberg (s), 2:e vice ordförande i SL:s styrelse.
   Styrelsen hade ett informationsmöte över telefon i dag på morgonen angående Securitas utspel.
   – Vad jag uppfattade då var att den borgerliga majoriteten står fast vid att inte bryta kontraktet i förtid trots detta, säger Erika Ullberg.
   Sekotidningen har sökt Christer G Wennerholm för en kommentar.