Sekos förbundsordförande Janne Rudén höll invigningstal och tackade alla för ett bra jobb. Kontoret i Växjö är det första 6F-kontor som är nyetablerade. Totalt jobbar 30-tal personer här.

Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko lanserade 6F 2009 och förbundskontoren flyttade samman i Stockholm tre år senare. Från början var även Transport med, därav 6:an.

Nu är de lokala kontorens tur att flytta ihop och kanske samarbetet kan fördjupas. Det hoppas de drivande bakom Växjö-kontoret, Daniella Manilova, ombudsman på Seko och Kent Unbeck, ombudsman på Byggnads.

-Vi samarbetar redan med studier och det fackligt politiska, men nu blir det smidigare. Vi får också lokaler till våra möten på ett och samma ställe, säger Daniella.

 

Kent håller med:

-Det var bara några kilometer mellan oss tidigare, men det är helt annorlunda att dela lokal. Vi lär känna varandra och förstår varandra bättre, säger han.

-Samarbete lönar sig på alla sätt, ekonomiskt och fackligt, säger Kent.

Även den administrativa personalen gillar de nya lokalerna. Lili-Anne Friberg Magnusson säger att det är kul med så många arbetskamrater.

-Tidigare kunde jag vara nu själv på kontoret. Nu har jag kolleger på de andra förbunden att tala med.

Jörgen Karlsson ör ombudsman för Fastighets. Han pekar på att det är bra för de små förbunden att ha en lokal där det alltid finns någon facklig på plats. Även om det råkar vara någon från ett annat förbund.

-Det är alltid bemannat. Det hade det inte varit om vi hade haft ett eget kontor, säger han.

Sekos regionala a-kassa finns också i de nya lokalerna.