Mannen och två kolleger utförde underhållsarbete på elnätet sydost om Halmstad då olyckan inträffade. Av okänd anledning föll han till marken, ett fall på 12 meter.

När ambulansen kom var han vid liv men svårt skadad. Han fördes till sjukhuset i Halmstad där han senare avled av skadorna han ådragit sig.

Mannen var bosnier och arbetade för det bosniska företaget Elnos som är underentreprenörer till Linjemontage som i sin tur är underentreprenörer till Eon Elnät.

– Det blir problematiskt med sådana här entreprenörskedjor. Arbetsmiljöansvaret blir otydligare och det blir också svårare att kontrollera om de anställda ens en gång har kravutbildningarna, säger Christer Karlsson, ombudsman på Seko.

I det aktuella fallet är det Elektrikerförbundet som har avtalet men problemen är de samma på andra ställen, enligt Christer Karlsson.

Dödsolyckan utreds av polisen, med rubriceringen vållande till annans död. Enligt Hallandsposten undersöker polisen nu den säkerhetssele mannan ska ha burit.

– Vi har fått in uppgifter om hur olyckan kan ha gått till och nu ska vi göra en teknisk undersökning av den säkerhetssele som mannen hade på sig när han föll, säger Sten Danielsson vid Hallandspolisens krimjour till Hallandsposten.

Även Arbetsmiljöverket och Eon utreder händelsen.

– Sedan vi fick besked om den tragiska olyckan har vårt fokus legat på att ge allt stöd vi kan till mannens två kolleger som var med vid olyckan och till hans anhöriga, säger Eon Elnäts informationschef Jakob Holmström.

Den omkomne mannen var en erfaren montör med 35 år i yrket.

– Det bosniska företaget har en spetskompetens, som vi själva saknar, för den här typen av arbete, säger Jakob Holmström.