Det är en precisering av beskedet i oktober förra året då företaget meddelade att 2 000 jobb skulle bort i hela koncernen.

–Vi vet inte vilka som drabbas eller var i landet. Förhandlingarna börjar inom kort, säger Magnus Brattström, ordförande för Seko:s koncernfack på Telia Sonera. 

Redan i höstas sparkade Telia 300 personer. Samtidigt nyanställdes 100 i något som bolaget kallar kompetensväxling. Seko är kritiska till att Telia plockar in ny personal istället för att erbjuda kompetensutveckling för den egna personalen.

–Den ständiga oron för jobbet gör också att lojaliteten blir hårt tärd. Företaget glömmer att personal som trivs, som inte ständigt behöver oroa sig för jobbet, gör ett bättre arbete, säger Magnus Brattström.

Han har tidigare kritiserat Telia Sonera för att sakna framtidsstrategi och idéer om att spara pengar. Istället för ständiga brandkårsutryckningar borde Telia samordna resurserna bättre och bland annat se över olika tekniska system, anser Magnus Brattström.  

I dagarna släpps också den revisionsrapport som Telia Sonera själva gjort med anledning av de mutmisstankar som finns mot företagets ledning efter oklara affärer med mobillicenser i Uzbekistan.

Magnus Brattström vill inte kommentera affärerna eller misstankarna förrän han läst rapporten.

–Affärerna har varit bra, så långt jag känner till, säger han.