Marco Goytia

Vad gör du på jobbet?

– Akut service och förebyggande underhåll av tandläkarstolar. Det kan vara stolen som är trasig eller någon del av utrustningen. Det är komplicerad teknik med vatten, elektronik och luft. Ju mer avancerad elektronik, desto mer sårbart är det. Och el och vatten är inte heller så bra kompisar.

Hur hamnade du här?

– Från början ville jag bli läkare, jag gillar sjukhusmiljön. Men det blev inte patienter, utan medicinteknik i stället. Först röntgenavdelning och sedan tandläkarstolar.

Trivs du på jobbet?

– Absolut, det är nya utmaningar varje dag, trevliga arbetskamrater och bra arbetsmiljö. Jag har bara haft två arbetsgivare, Huddinge sjukhus och Karolinska institutet, och det är ju landstinget båda två. Det har varit toppenbra.

Vilken utbildning behövs för ditt jobb?

– Fyra år på högskolan. Jag har min utbildning från 90- talet, den är lite annorlunda men också fyra år sammanlagt.

Vad gör du på fritiden?

– Jag håller mig till familjen och sportar en del. Sysslar inte med något tekniskt utan har andra intressen. Om någon skulle fråga fmig om hjälp med något tekniskt skulle jag säga nej.

Marco Goytia

Namn Marco Goytia. Ålder 53 år. Yrke Medicinteknisk ingenjör. Arbetsplats Dentala verkstaden på Karolinska institutets Odontologiska avdelning Huddinge. Bostad Visättra ängar, Huddinge, en kort promenad från jobbet.