Vad gör du på jobbet?

– Jag jobbar i ett team som heter Noder. Nod betyder i nätverkssammanhang en förbindelsepunkt. Jag monte­ rar och demonterar denna utrustning på telestationer i Stockholmsområdet. Här finns allt från små baracker till Stockholms största telestation i berget under Hammarby.

Trivs du?

– Det är jätteroligt och ett otroligt flexibelt arbete. Jag är linjemontör i botten och sökte mig hit för att lära mig mer och nya saker, och det gör jag verkligen.

Vad i jobbet var det som lockade dig?

– Att få arbeta praktiskt och göra något med händerna, något som många kan dra nytta av. Jag hjälper bland annat till så människor får in fiberkabel i sina hus.

Det är inte så många tjejer i telebranschen. Saknar du kvinnliga kolleger?

– Nej, inte så mycket, men det hade varit roligare med lite fler yngre kollegor. Men jobbet passar verkligen alla. Det är inte tungt, men det är en fördel om man har god fysik.

Du är med i facket, varför?

– Det var självklart för mig. Det innebär att jag tillsammans med andra kan påverka arbetsvillkoren och har möjlighet att driva igenom min sak om jag blir missnöjd med något.

Vad gör du på fritiden?

– Jag tränar bågskytte. Det handlar om precision, tåla­ mod och fingerfärdighet, precis som på jobbet.

 

Namn Marit Bohman

Namn Marit Bohman. Ålder 29 år. Yrke Anläggningstekniker. Arbetsplats Eltel Networks, Bromma, Stockholm. lön ”Jag är nöjd!” Bostad Lägenhet i Bergshamra, Solna.