En kall natt går Mikael Kohler-Frost på en järnvägsbro söder om Stockholm. Han är blodig, förvirrad och lider av legionärssjukan. Han har varit försvunnen i 13 år. På sjukhuset konstateras även att han är dödförklarad sedan sju år. Mikael och hans syster Felicia försvann för över 13 år sedan. Det fanns inte ett spår efter dem.

Kriminalkommissarie Joona Linna grep seriemördaren Jurek Walter för brottet och han dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering.

Hela tiden har Joona trott att Walter hade en medhjälpare och han verkar ha haft rätt. För hur kommer det sig att Mikael fortfarande lever när Jurek suttit inspärrad i åratal?

Snart står det klart att Mikaels syster också lever. Det blir bråttom att försöka hitta Felicia eftersom hon också antagligen lider av legionärssjukan. Men var ska de börja leta? Mikael kan inte ge några tips om var de har varit inlåsta.

Någon måste ta sig in i till Jurek och försöka vinna hans förtroende så att han avslöjar var Felicia kan vara. Uppgiften faller på Joonas kollega Saga Bauer. Uppgifter blir givetvis farligare än vad man tänkt sig.

En cliffhanger avslutar boken – när kommer nästa Kepler?