Under tiden vi kämpar mot Coronaviruset och andra hopplösa ting kan vi börja tänka på vår situation i framtiden. Flertalet börjar säkert begripa att som enskild individ är det svårt att överleva på en alltmer ansträngd arbetsmarknad i framtiden.

Som enskild arbetare är det nödvändigt att vara med i någon typ av kollektiv som värnar om arbetarens bästa. Att välja att vara med i en fackförening som kämpar för arbetarens bästa är ett bra val om den valda fackföreningen styrs med en fast hand av både medlemmarna och styrelsen.

Visa var skåpet ska stå

Att medlemmar som är engagerade i facket kämpar för sitt och sina kompisars bästa är väl en självklarhet. Ett förbund som inte lyssnar på medlemmarnas önskemål bör naturligtvis byta ledning omedelbart. Detta sker inte medvilligt men är ett måste om förbundet skall överleva i längden. Där gäller det verkligen att medlemmarna knyter nävarna och visar vart skåpet skall stå.

Susanna Gideonsson…en ganska tuff kvinna som vet vad hon vill utan att skämmas.

Samma tågordning gäller om vi tittar ett snäpp uppåt. Förbunden styrs av en ordförande och dennes medhjälpare. Ordförande skall arbeta för LO medlemmarnas bästa. LO är stort och har en enorm makt. Denna makt skall användas på ett sådant sätt att det vanliga folket som är en majoritet i vårt land får ett bra och behagligt liv.

Nu har vi fått en ny ordförande i vårt LO. Susanna Gideonsson är hennes namn och jag tror att det är en ganska tuff kvinna som vet vad hon vill utan att skämmas. Hon säger att LO och S inte har någon kärleksrelation mellan varandra, det förstår vi nog alla.

Regeringen måste fatta galoppen

Våra politiker har totalt tappat greppet om verkligheten. Att lyssna och än värre försöka förstå vad dessa vill är en omöjlig gåta för oss. Deras budskap till svenska folket är som från en annan värld. Vårt land och hela världen är i kris liksom vår regering. Budskapen från politikerna är lika tomma som ord från en överförfriskad på nyårsafton.

Nu när vi knegare får en lite dyster framtid framöver bör vi hålla ihop och se till att våra förbund följer våra önskningar. Att våra förbund får kommande regering att fatta galoppen är ett måste. Ett starkt LO med vakna intresserade medlemmar håller den vanliga människan i handen i vått och torrt och har även möjlighet att leda en bångstyrig regering åt det håll vi vill.