Först erkänner Annie Lööf att alla partier är ansvariga för gängkriminaliteten som har funnits i 20 – 30 år. Partierna har bildligt talat stått och sett på och inte engagerat sig på riktigt förrän den tolvåriga flickan blev ihjälskjuten.

Nu ser vi att ”världens bästa pensionssystem” havererat och man tvingas ta 600 kronor ur statsbudgeten för att skapa ett respektavstånd till de som lever enbart på garantipensionen och kanske aldrig arbetat. Dessa 600 kronor räknas som en utgiftspost i budgeten och kan framdeles strykas ur budgeten.

Att reformen skulle haverera har man vetat i 15 år då Göran Persson uttalade sig att svenska folket kommer inte bli glada när de inser vad vi gjort. Sedan står vikarierande centerpartiledaren och talar om att sänka skatten för de med låg inkomst samt för pensionärer med en skattesänkning på 2000 kr om året eller 167 kr i månaden. Annie Lööf har fått 40 000 kr i skattesänkning eller 3300 kr i månaden.

Att det kommer en pandemi kan man inte förhindra men partierna hade inte behövt lägga ner våra beredskapslager som kunnat förhindra många dödsfall.

Dessutom har underbemannad vårdpersonal fått skjuta på semester och jobba över, för att försöka hålla pandemin i schack.

I riksdagen klarar men sig nu med en mini-riksdag på 55 ledamöter fram till jul. Det visar åtminstone att man kan halvera riksdagen och satsa de pengarna på sjukvården istället.

Nu ska vi låna 100 miljarder med kreditkortet, undrar vad Göran Persson tycker. Han tycker att den som är satt i skuld är inte fri.