Det känns att våren redan är här. Detta märks överallt, på bussar, på tunnelbanan och till och med på vår arbetsplats. Och snart är det första maj. Då ska vi ut och hedra hjältarna från Chicago.

Som ni vet började första maj firandet med att 350 000 arbetare strejkade i Chicago år 1886, kravet var åtta timmars arbetsdag. De var modiga och offrade sina egna liv för en mänsklig arbetsmiljö. För att hedra Chicagohjältarna och visa missnöje mot orättvisor kallar man arbetarna till gemensam kamp mot dagens makthavare. Och detta händer i hela världen.

Frågan är varför vi ska demonstrera på första maj. Vi lever ju mycket bättre än de – Chicagoarbetarna. Ja, det stämmer men vi är på väg att förlora alla de rättigheter som arbetarna har kämpat sig till. Vid första majfirande har vi möjlighet att visa vårt missnöje mot de krafter som håller på att nedvärdera oss alla dvs. arbetarklassen. Jag tycker att alla vi måste använda denna chans.

Jag vet att många inte kommer att demonstrera på första maj. Det kan hända att de är besvikna på de egna politiska och fackliga företrädarna. Men att vara ledsen och sitta hemma brukar inte hjälpa mycket. Man ska gå ut och vissa sitt missnöje. Det är dagens rop att vi alla måste kämpa mot dessa människor som gör oss och våra unga medvetet arbetslösa, bostadslösa och maktlösa. Du ska också ut och hedra Chicagoarbetarna annars kommer din plats att stå tom.