På moderaternas extrastämma ses en leende Anna Kinberg Batra ta emot de troendes hyllning och hon säger nöjt, någon i stil med att, Sverige är idag ett bättre land att leva i än när Alliansen tog över 2006.

Många gånger i mitt liv har jag tappat hakan, det här var en av dem. Har kvinnan ingen självkritik alls, eller tror hon kanske på det hon säger?

Ja, f-n vet, för det är den enda jag kan komma på är i farten när man säger något sånt.

Jag antar att fru Moderaten inte umgås i de kretsar jag rör mig, för gjorde hon det så skulle hon se något hon blundar för.

För jag ser en försämrad skola, bostadsbrist, ökad arbetslöshet och en massa konstiga coacher som skall få folk i jobb. Vilket de ofta misslyckas med. Om utförsäkrade, denna märkliga företeelse som kom med Alliansen.

Och så Försäkringskassan. Här ställde man underliga frågor redan när jag var sjukskriven på 1990-talet (även då högerregering), trakasserade folk så de fick panikångest men idag kör de ”bara” med att jävlas med sjuka. De lär fråga när folk tänker dö om de räknar med frisedel från arbete!

Och sånt blir man ju väldigt mycket friskare av att höra. Funktionshindrade har fått se sina assistenter försvinna, kan de föra en sked till munnen så kan de också klara sig själva.

Alternativet är, överlag, den som inte arbetar skall inte heller äta. Jodå, jag har hört högerfolk uttala sig på det viset. Förvånande? Inte ett dugg.

Arbetsrätten är försvagad, man har skurit ner på resurser till Komvux, eller ja egentligen till alla delar av samhället som behöver pengar för att människor skall må bra och kanske få någon som helst mening i sitt liv.

Miljön har man….eller ursäkta, är en moderat intresserad av miljö- och klimatfrågan överhuvudtaget? Djurskydd, där la man väl ner djurskyddsmyndigheten direkt man kom till makten om jag inte minns fel.

Bättre än 2006….ja, jag vet inte. För vem kan jag undra.