Den 11 september avgör du vilka som ska styra Sverige de kommande fyra åren.

Vi medlemmar i Seko behöver en socialdemokratisk regering som vill bygga ett starkare och tryggare samhälle för oss och våra arbetskamrater.

Alla som kan ska jobba och vi som jobbar ska ha en bra lön, trygga arbetsvillkor och en pension som går att leva på.

Ska vända på varje sten

I Socialdemokraternas Sverige ska vi alla känna oss trygga med att välfärden finns där när vi behöver den. Tillsammans ska vi vända på varje sten för att bryta segregationen och stoppa våldet och brottsligheten.

Mot vår vision om ett starkare och tryggare samhälle står Sveriges mest högerkonservativa regeringsalternativ i modern tid, Moderaterna och SD, och deras blåa politik.

Vi ska kunna känna oss trygga vid arbetslöshet eller sjukdom och med att välfärden finns där när vi behöver den

En politik som minskar tryggheten för vanligt folk – både på arbetsplatsen och för de som drabbas av arbetslöshet eller sjukdom.

En politik där marknadens principer styr över svensk skola och sjukvård, och där plånbokens tjocklek går före behov

Så ska S göra jobbet tryggare

Det finns många skillnader mellan de politiska alternativen i valet.

Vi socialdemokrater vill avskaffa den otryggaste anställningsformen allmän visstid och stoppa hyvlingen av arbetstid. Högern vill i stället fördubbla provanställningstiden från sex till 12 månader, något som rejält förlänger tiden för att få en trygg anställning.

Vi socialdemokrater tar krafttag mot arbetslivskriminalitet och exploatering av utländsk arbetskraft.

Svenska kollektivavtal

Medan vi kräver att svenska kollektivavtal ska gälla i Sverige och vid offentlig upphandling vill högern ha en mer oreglerad arbetskraftsinvandring utan krav på schysta villkor.

När vi socialdemokrater kräver nollvision för dödsolyckor på arbetet, vill högern lägga ner arbetsmiljöforskningen och göra det svårare för våra fackliga skyddsombud att säkerställa en god arbetsmiljö för alla arbetare.

Satsningar på a-kassan

Trygghet för vanligt folk handlar såklart också om att vi ska kunna känna oss trygga vid arbetslöshet eller sjukdom och med att välfärden finns där när vi behöver den.

Varenda arbetare ska känna sig trygg med att åka till och från jobbet

Därför är de satsningar som regeringen gjort på att stärka trygghetssystemen genom att bland annat höja taket i a-kassan och ta bort den bortre tidsgränsen för ersättning vid sjukdom, viktiga.

Detta vill de högerkonservativa nu riva upp och åter börja utförsäkra arbetare ur sjukförsäkringen.

Stopp för vinster i välfärden

Vi socialdemokrater vill ta tillbaka kontrollen över välfärden och stärka den i hela landet. För det behövs både ökade satsningar, så att det blir fler välfärdsarbetare och bättre verksamhet.

Det behövs också ett stopp för vinstjakten så att de pengar vi betalar in i skatt går till det de är avsedda för – inte till privata välfärdsoligarkars vinster.

Varenda arbetare ska känna sig trygg med att åka till och från jobbet, släppa ut ungarna på gården och kunna röra oss fritt på gator och torg. Därför kommer vi socialdemokrater att vända på varje sten för att bryta segregationen och få bort våldet och brottsligheten.

10 000 fler polisanställda

Detta gör vi genom 10 000 fler polisanställda till 2024, genom att skärpa straffen för de som rekryterar unga till gängen samt ta tag i brottens orsaker.

Vi måste hindra att unga människor väljer kriminalitet genom att erbjuda något som är bättre: en bra utbildning, något meningsfullt att göra på fritiden, ett första jobb och möjlighet att flytta hemifrån.

Vilka som styr Sverige gör skillnad för dig, mig, och alla våra arbetskamrater.

Rösta på Socialdemokraterna för ett rödare, starkare och tryggare Sverige för vanligt folk.