Den 11 september är det val i Sverige och mycket står på spel. Då avgörs vilken väg Sverige ska ta.

Vi socialdemokrater går till val på en politik som ökar tryggheten i vårt land och respekten för medlemmarna i Seko. Och din röst spelar roll!

Starkare välfärd

Precis som Seko kämpar Socialdemokraterna för en starkare välfärd, en tryggare a-kassa och vi vill slopa det orättvisa karensavdraget. I oroliga tider är det avgörande frågor för vanligt folk i vardagen.

Just nu är jag på resande fot så gott som varje dag. Och jag märker att vår socialdemokratiska politik går hem i stugorna, för att inte tala om Magdalena Andersson.

Med erfarenhet, kompetens och handlingskraft styr hon Sverige genom svåra kriser och stora utmaningar. Sällan har vi haft en så populär statsminister så tätt inpå ett val.

Respekterar vanligt folk

Hur valet kommer gå vet vi inte, men en sak är klar som korvspad. Vi socialdemokrater har något som Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson saknar: respekt för vanligt folk.

De urholkar kollektivavtalsmodellen. Dagens problem med arbetskraftsinvandring bottnar i Moderaternas liberala lag om arbetskraftsinvandring som de drev igenom 2008.

Vem vet vad högerpartierna hittar på den här gången?

Socialdemokraterna vill stoppa oseriösa arbetsgivares utnyttjande av människor från andra länder och värna den svenska modellen. 

De flesta av oss är inte friskolemiljardärer. De flesta har helt vanliga, hederliga jobb som lokförare, brevbärare och kriminalvårdare

Tobias Baudin, partisekreterare Socialdemokraterna

De vill att vinstuttagen i skolan ska fortsätta. De högerkonservativa har motsatt sig samtliga förslag som presenterats i riksdagen för att begränsa stora vinstuttag.

Och när friskolemiljardären Peje Emilsson nyligen intervjuades i DN berättade han att han ”sms:ar Kristersson när han varit duktig”.

Det råder inga tvivel – moderatledaren väljer riskkapitalisterna före skolbarnen. Vi socialdemokrater går till val på att stoppa vinstjakten i svensk skola.

De röstade ned höjningen av garantipensionen för Sveriges fattigaste pensionärer. Samtliga högerkonservativa partier röstade emot att höja garantipensionen.

Vi socialdemokrater lyckades med en rösts övervikt driva igenom en höjning som ger en miljon pensionärer upp till tusen kronor mer i månaden.

Hederliga jobb förtjänar respekt

De flesta av oss är inte friskolemiljardärer. De flesta har helt vanliga, hederliga jobb som lokförare, brevbärare och kriminalvårdare – jobb som förtjänar respekt och bra villkor.

Vilka som styr Sverige efter valet kommer att göra stor skillnad för dig och dina arbetskamrater.

Trygghet och schyssta villkor

Vi går till val på att öka tryggheten för vanligt folk genom att bryta segregationen och stoppa gängen, en rättvis klimatomställning som skapar gröna jobb med schyssta villkor och att ta tillbaka den demokratiska kontrollen i välfärden.

Den 11 september väljer du. Jag hoppas du väljer Socialdemokraterna och Magdalena Andersson.

Tillsammans med Seko och hela LO ska vi jobba stenhårt – för vi vet att vårt Sverige kan bättre!