Meny

Tipsa ossom nyheter

Maila eller ring 070-523 53 76

Nyhet

Tele 2 framhärdar om oavlönat arbete

Seko och Tele 2 kom inte överens om de studenter som utan ersättning tävlat om att sälja mobilabonnemang åt företaget. Nu väntar centrala förhandlingar.

26 november 2012 10:46

Sekotidningen avslöjade nyligen att Tele 2 låter studenter sälja abonnemang åt företaget utan att betala lön. Företaget menar att det är en tävling och att man därför inte behöver ersätta dem.

Läs mer: Arbete utan lön hos Tele 2

Seko har riktat krav mot företaget att man skulle betala avtalsenliga löner till dem som arbetat. Men nu har de lokala förhandlingarna avslutats i oenighet.

– De står fast vid att det är en tävling, ungefär som att skriva en slogan för kexchoklad. Vi menar att det handlar om ett anställningsförhållande och att de ska ha betalt för sitt arbete, säger Fredrik Bäckström, ombudsman på Seko.

Sekos inställning är att det handlar om tillsvidareanställningar eftersom inget annat avtalats. Totalt anmälde sig omkring 3500 studenter till tävlingen, men hur många som varit aktiva vet han inte i dagsläget.

– Det är minst ett hundratal i alla fall, men många insåg väl att det handlade om gratisjobb åt Tele 2.

Nu väntar centrala förhandlingar som väntas komma igång före jul.

Mattias Dahlgren, Reporter
mattias.dahlgren@sekotidningen.se

Relaterade ämnen

Dela det här

Kommentera

Klicka här för att läsa våra villkor för kommentarer.

Tele 2 betalar skadestånd för oavlönat arbete

Seko och Tele 2 har kommit fram till en förlikning angående de studenter som sålt mobilabonnemang utan att få betalt. Företaget lovar att aldrig göra om det och betalar skadestånd. Läs mer

Tele 2 framhärdar om oavlönat arbete

Seko och Tele 2 kom inte överens om de studenter som utan ersättning tävlat om att sälja mobilabonnemang åt företaget. Nu väntar centrala förhandlingar. Läs mer