Under hela valrörelsen har vi i Seko Stockholm haft en aktiv kampanj för Socialdemokraterna. Mycket på grund av ett löfte från partiets högsta representant i kollektivtrafikfrågor i region Stockholm, Jens Sjöström.

Upprepade gånger har han lovat att, om han vinner valet, riva upp det fruktansvärt ogenomtänkta beslutet att ta bort tågvärdarna på pendeltågen.

Seko Stockholms viktigaste valfråga

Jag har aktivt lyft upp Jens som vår kandidat, som står upp för vår viktigaste valfråga i region Stockholm och en person att lita på.

Hur kan man som kollektivtrafikanställd någonsin lita på ett handslag av en partiföreträdare från Socialdemokraterna?

Viktor Risling, organisationsansvarig Seko Stockholm

Jag har lagt en stor del av min trovärdighet som facklig företrädare bakom honom.

Upprepade löften om tågvärdar

Under hela valrörelsen har jag gått bredvid Jens och gått i god för att han ska hålla löftet till våra medlemmar om att låta tågvärdarna få stanna kvar om han blir vald.

När andra har knackat dörr har jag och Jens knackat spärr och tågvärdshytt.

Han har upprepat löftet på Pendelklubbens egna demonstrationer, på Järvaveckan och ett flertal gånger i sociala medier.

Besvikna på Socialdemokraterna

Socialdemokraterna skulle ju vara garanten för att behålla tågvärdarna. Inte en enda gång har löftet handlat om någon utredning.

Jag vet att flera av Sekos medlemmar i kollektivtrafiken har lagt sina röster på S på grund av denna fråga. De har även aktivt arbetat för att få vänner och familj att rösta på S i regionvalet.

Medlemmar har berättat för mig att de har fått hela sina fotbollsklubbar och andra föreningar att rösta på S. De är givetvis otroligt besvikna på hur man behandlar deras röster.

Hur ska vi driva valrörelse åt S?

Jens och den socialdemokratiska trafiknämndsgruppen har helt kastat oss under tåget när man den 1 mars återupptog avvecklingen av tågvärdarna.

Det kommer att bli svårt för oss att driva framtida valrörelser åt S bland våra medlemmar när man behandlat viktiga vallöften på det här sättet.

Stoppa avvecklingen av tågvärdar

Jag är en aktiv medlem i Socialdemokraterna och önskar ett svar. Hur kan man som kollektivtrafikanställd någonsin lita på ett handslag av en partiföreträdare från Socialdemokraterna i framtiden?

Varför kan ni inte backa i den här frågan och gå in i nya förhandlingar med Centerpartiet och Miljöpartiet?

Jag tycker att det är en självklarhet för vårt parti att stå upp för ett givet löfte till ett LO-förbund.

Trafikkaoset i dag ligger helt på att man inte lyssnat på Seko. Fixa det!