Det var i januari i år som en arbetsledare i 30-årsåldern på WR Montör omkom

En spårbunden grävmaskin med en påkopplad betongblandare välte över mannen som klämdes fast och avled till följd av skadorna.

Dödsolyckan skedde utanför skånska Tormestorp i samband med att underentreprenörerna WR Montör och Hallbergs entreprenad arbetade med att bygga suicidstaket vid järnvägen. Ett år tidigare hade en kvinna tagit sina två barn dit och begått självmord på spåret, rapporterar Skånska Dagbladet.

Misstänkt arbetsmiljöbrott

Sedan grävmaskinolyckan inträffade i januari har en förundersökning om misstänkt arbetsmiljöbrott pågått vid Polisen och Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål (Rema).

Arbetsmiljöverket och de inblandande företagen har genomfört egna utredningar av olyckan.

I juni lämnade Arbetsmiljöverket in en åtalsanmälan till Rema.

Arbetsmiljöverkets utredning drar slutsatsen att det finns misstanke om att huvudentreprenören RRC Rail, som hade lagt ut arbetet på WR Montör och Hallbergs entreprenad, brustit i sitt arbetsmiljöarbete.

Ingen delgiven misstanke om brott

Enligt kammaråklagaren Lars Magnusson ska fler polisförhör hållas nu med anledning av Arbetsmiljöverkets åtalsanmälan, bland annat av en person som blev vittne till olyckan. Än så länge är ingen delgiven misstanke om brott.

Han vill i dagsläget inte gå ut med hur olyckan gick till, med hänvisning till förundersökningssekretess.

– Förundersökningen pågår fortfarande, säger Lars Magnusson.

Sekotidningen har sökt kommentar från samtliga av de inblandade företagen, men ingen vill ställa upp på en intervju.