Märker ni av Black week på din arbetsplats ännu?

Daniel Witoslaw Ordförande Seko Posten klubb Stockholm norr

– Nej, det märks inte riktigt faktiskt. Det är inte alls de volymerna som det har varit tidigare. Jag vet att prognosen låg på 20 procents ökning, sedan ändrade de till 5 procent. Vi är inte ens uppe i det nu, vi är snarare på minus. Jag tror att det handlar om att folk håller i pengarna med tanke på att restriktionerna har släppts, att man vill göra annat för pengarna. Resa och så.

Vi har jättemycket personal som gått in extra. De bokades innan restriktionerna släpptes, så det var svårt att ta höjd för det. Just nu är det alldeles för mycket personal, så de har ingenting att göra.

Bild: Privat

Björn Gustavsson Chaufför Postnord i Borås

– Det är ju väldigt mycket paket som går ut från kunder i Borås över lag. Här har du all e-handel, Ellos och så vidare. Jag märkte i måndags att vi hade ett väldigt högt flöde från vår terminal. Så det börjar öka sakta men säkert. Jag har sett att vi har några fler truckförare än vanligt. Det är ett tecken på att man förväntar sig lite fler paket.

Men jag tror det kommer på riktigt nästa vecka. När människor har fått lön och hunnit beställa.

Bild: Privat

Johnny Matikainen Förhandlingsansvarig Örebro logistikterminal, Pilängsterminalen

– I förrgår kom det jättemycket paket. Innan dess har vi nog inte märkt av Black week så mycket som tidigare år. Det brukar vara väldigt mycket paket. Nu är det väldigt osäkert, arbetsgivaren har planerat för en ökning, men sedan konstaterat att det kanske inte blir en lika stor ökning som förra året.

Vi kommer vara bra med personal. Delvis har man gjort ändringar i scheman, några deltider som blir förhöjda, och så tar man in extra personal och bemanningspersonal. De har verkligen varit noga i år med att ta in personal som varit inne tidigare, så att de kan jobbet till Black Friday. Men det blir alltid stökigt och ont om plats eftersom det är så mycket gods.

Bild: Privat