Just nu står krisande Postnord inför stora förändringar: kraftigt sjunkande brevvolymer och förlorade intäkter på flera miljarder, bland annat. Därför är det ”rätt tid att söka nytt ledarskap”, skriver Seko Posten i ett pressmeddelande.

Postnords framtid

Postnord testar glesare utdelning

Nyhet

– Håkan Ericsson har varit koncernchef för Postnord under en period som stundtals varit stormig. Vi har emellanåt haft olika syn på såväl personalpolitik som strategiska frågor, men trots det har vi haft en öppen dialog, säger Johan Lindholm.

Tar över

En orsak bakom koncernstyrelsens beslut är att postnord behöver en nystart och ska ha ett ökat fokus på kärnverksamheten i respektive land, alltså Danmark och Sverige.

Tillförordnad vd blir Annemarie Gardshol. Hon har fram tills nu varit Sverigechef på Postnord. Även finanschefen Gunilla Berg petas från sin post, vilket beror på att hon och Håkan Ericsson fungerat som ett team, förklarar bolaget.

”Framtidstro”

Postnords framtid

Postnord: Politiskt stöd inget krav för glesare utdelning

Nyhet

Enligt Seko Posten är en av de viktigaste frågorna framöver att återfå allmänhetens förtroende.

– Ska det lyckas är det avgörande att Sekos medlemmar har en framtidstro, trots att postverksamhet genomgår en komplex omställning i spåren av digitaliseringen, säger Johan Lindholm och fortsätter:

– Fortfarande gäller vår utgångspunkt att Postnord ska ha goda arbetsplatser med heltidsanställda samt att förväntade personalminskningar måste ske på ett ansvarsfullt sätt.