Meny

Tipsa ossom nyheter

Maila eller ring 070-523 53 76

Maud Josefsson är en av många städare som varslats om uppsägning flera gånger. Det är tre gånger vanligare för städare. Foto: Maja Kristin Nylander
Reportage

Varsel ett ständigt hot

Städare varslas om uppsägning upp till tre gånger oftare än andra yrkesgrupper. För många återkommer hotet gång på gång när kontrakt omförhandlas. Att leva med otrygga trygga jobb har blivit vardag.

28 januari 2016 07:00

Fakta

Varsel om uppsägning

Ett varsel är en förvarning om att det kan bli uppsägningar på grund av till exempel  arbetsbrist.

Varsel som berör fler än fem anställda måste anmälas till Arbetsförmedlingen. Berörs 5-25 anställda ska arbetsgivaren varsla  senast två månader innan den första berörda personen slutar.

Arbetsgivaren måste förhandla med facket innan beslut om uppsägningar. Där måste arbetsgivaren ge skäl till varslet och komma överens om turordningen enligt lagen om anställningsskydd.

Alla anställda har uppsägningstid och längden beror på hur länge man varit anställd. En till sex månader är vanligt, men det kan vara längre. Uppsägningstiden påbörjas efter förhandling med facket och när arbetsgivaren överlämnat varslet till den enskilde individen.

Den som är uppsagd kan ha rätt till omställningsstöd för att snabbare hitta nytt jobb. Stödet söks gemensamt av fack och arbetsgivare.

Fastighetsfolket, Kommunalarbetaren och Sekotidningen har tillsammans kartlagt en bransch där företagen har korta kontrakt och de anställda ständigt lever med rädslan för att bli uppsagda.

– Jag har blivit varslad tre gånger på fem år men är fortfarande kvar på samma ställe. Förut var vi fyra stycken, nu är jag ensam och vikarie. Det är tungt men vad ska jag göra? Jag är 54 år och får inget annat jobb, säger en städare som vill vara anonym.

Hon är bara en av många. Statistik som Arbetsförmedlingen tagit fram på vårt uppdrag visar att det är tre gånger vanligare att bli varslad om uppsägning i städbranschen än på resten av arbetsmarknaden, samtidigt är det betydligt färre som verkligen blir av med jobbet.

Arbetsförmedlingens statistik visar att 17 procent av alla varslade på arbetsmarknaden varit arbetssökande under det första halvåret. Av städarna handlar det om åtta procent. Men att ha jobbet kvar är inte allt.

– Även om de har kvar en anställning betyder det inte att de har det lika bra, säger Ann-Christin Jans, forskningschef på Arbetsförmedlingen.

Hur vanligt det är att villkoren försämras finns det ingen forskning om, men många vi intervjuat, både städare och fackliga företrädare, vittnar om hur färre gör samma jobb och att arbetstiden sänks.

– När en annan entreprenör tar över ett kontrakt finns ingen chans för personalen att påverka. Vi får stå med mössan i hand och avsäga oss de förmåner som funnits, säger Andreas Rosén, fackligt ombud för Seko på ISS Göteborg.

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson är kritisk.

– Den som vinner en upphandling ska ha rätten att organisera arbetet, men vi kan inte låta det gå ut över personalen. Min bild är att det okynnesvarslas, säger han.

På Almega håller man delvis med. Ari Kouvonen är näringspolitisk expert och väl insatt i städbranschen. Han menar att det är upphandlingarnas utformning som tvingar fram varslen och beskriver en krock mellan de anställdas ofta långa uppsägningstider och att beställarna sällan lämnar besked i god tid.

– Ofta meddelar beställaren tre månader innan om de vill fortsätta kontraktet. Det gör att man som företagare måste säga upp sina anställda i förväg eftersom vissa kan ha uppsägningstid på sex månader, säger han och fortsätter:

– Om beskedet i stället lämnades sju månader innan skulle man inte behöva säga upp personalen i onödan om företaget får förlängning av uppdraget.

En utväg utväg kan vara fler långa kontrakt, men både Almega och fackförbunden menar att de som köper städning i dagsläget föredrar korta uppdrag för att kunna pressa priserna.

Varselproblematiken känns igen i andra branscher där upphandlingar och köp av tjänster är vanligt. I bussbranschen har en anledning varit att personalen inte automatiskt följer med till det nya företaget. Reglerna för personalövertagande i lagen om anställningsskydd (las) räcker inte till.

– Jag skulle säga att las inte är anpassat till upphandling, säger Oskar Taxén som är jurist på Kommunal.

Det ställs i dag inga tydliga krav på lagförändringar från LO, vars ordförande tror att till exempel stärkt a-kassa och omställningsstöd kan förändra läget.

– I dag när de säger upp anställda så vet företagen att personalen kommer tillbaka. Men förhoppningsvis kommer personalens självförtroende att öka när bättre ekonomi ger möjlighet att söka sig vidare, säger Karl-Petter Thorwaldsson, LO:s ordförande.

Under de senaste åren har man från fackligt håll också försökt att påverka de nya arbetsgivarna att ta över personalen.

– På bussidan har vi lyckats med det i tre landsting, säger Oskar Taxén.

Även Seko har lyckats när det gäller lokförare och tågvärdar. För städarna har det däremot blivit vardag att känna sig otrygga på sina trygga anställningar. Oskar Taxén vill arbeta för att förändra det.

– Jag ser det som nästa steg att jobba med städarna, säger han.

Läs mer i Fastighetsfolket: http://fastighetsfolket.se/varslad-vartannat-ar/

Läs mer i Kommunalarbetaren: http://www.ka.se/fa-stadare-vagar-beratta-radda-att-fa-sparken

Granskningen är ett samarbete i LO Mediehus. Där ingår följande tidningar: Arbetet, Fastighetsfolket, Handelsnytt, Kommunalarbetaren och Sekotidningen.

Pernilla Josefsson, Sofia Lindroth, Karin Lindgren Strömbäck
redaktionen@sekotidningen.se

Dela det här

Kommentera

Klicka här för att läsa våra villkor för kommentarer.

AD avgör tågvärdars rätt till ob

AD avgör tågvärdars rätt till ob

Den 20 juni avgör Arbetsdomstolen om två tågvärdar på Öresundståg har rätt till ob-ersättning för så kallad uppehållstid, tid då tågvärden inte utför sina normala uppgifter, men har betald arbetstid. Seko stämde Transdev, som kör Öresundståg, till AD hösten 2016. Läs mer

Avskedade kontrollanter till AD

Avskedade kontrollanter till AD

Seko stämmer ISS i Arbetsdomstolen för avskedandet av biljettkontrollanter i Stockholm. De centrala förhandlingarna med Almega ledde inte till att biljettkontrollanterna fick tillbaka sina jobb. Läs mer

ISS: Vi har vidtagit tillräckliga åtgärder

ISS: Vi har vidtagit tillräckliga åtgärder

ISS har vidtagit tillräckliga åtgärder när det gäller de sexuella trakasserierna på biljettkontrollen. Det säger ISS affärsområdeschef Ulrika Andersson. Läs mer

Fransk strejkvåg når energisektorn

Fransk strejkvåg når energisektorn

Franska energiarbetare stänger av strömmen för dåliga arbetsgivare och lovar samtidigt att leverera billigare el till hushållen. - Vi vill tvinga regeringen till att helt lägga om kurs, säger Rachel Neis, hos gasföretaget GRDF. Läs mer

”Erfarenhet borde synas på lönen”

”Erfarenhet borde synas på lönen”

– Jag är trygg i min yrkesroll och kan bemöta de intagna på ett helt annat sätt idag jämfört med när jag var ny på jobbet, säger Anette Skrydtrup, kriminalvårdare på häktet i Helsingborg. Läs mer

Sextrakasserier på ISS till AD

Sextrakasserier på ISS till AD

Seko och Almega kunde inte komma överens om hur problemen med sexuella trakasserier på ISS biljettkontroll ska lösas. Seko förbereder nu en stämning till Arbetsdomstolen. Läs mer

Många brev med narkotika på Posten

Brevbärare och postombud riskerar att oskyddade exponeras för den extremt farliga drogen fentanyl. Arbetsmetoder för att göra postpersonalen tryggare har tagits fram. Läs mer

”Vi är som Sherlock Holmes”

”Vi är som Sherlock Holmes”

Läs mer

Med jämlikhet i fokus

Med jämlikhet i fokus

Kadir Kasirga kom till Sverige från Kurdistan som 15-åring. Efter många år som fackligt aktiv i Seko kandiderar han i höst till riksdagen för Socialdemokraterna.
 Läs mer

Vem vill jobba mer?

Vem vill jobba mer?

Problemet är inte att det går dåligt för Sverige. Problemet är att våra gemensamma tillgångar är orättvist fördelade. Läs mer

En sjukförsäkring att lita på

"Vi förväntar oss att en samlad arbetarrörelse gör gemensam sak för att utveckla den svenska modellen där en rättvis och trygg sjukförsäkring är självklar!" Det skriver Agneta Tiger Seko och Ingemar Nilsson, riksdagsledamot (S). Läs mer

Ingen tar betalt på ersättningsbussen – inga problem tycker SL

I maj sparkades konduktörerna på Tvärbanan i Stockholm. Istället ska resenärerna själva ”blippa” sina Läs mer

”Jag är ung och har inte behövt kriga”

”Jag är ung och har inte behövt kriga”

– Varför ska man vara med i facket och betala medlemsavgift när alla får ta del av villkoren som vi förhandlar fram? Frågan lyfts när Sekos vice ordförande, Gabriella Lavecchia, besöker klubb Fastigheter i Stockholm, som en del av medlemsveckan. Läs mer

Tull vill att brevbärare knarkspanar

Tull vill att brevbärare knarkspanar

Tullkriminalen vill använda brevbärare som spanare, det väcker obehag och frågor om säkerhet och ansvar. Men brevhemligheten väger tungt. Läs mer

Facklig seger när MTR tar över städning

Den 1 maj tar MTR över städningen av pendeltågen i Stockholm. Enligt Seko innebär övergången en facklig seger för medlemmarna, då viktiga villkor behålls eller stärks. Läs mer

6F:s lönerapport får kritik

6F:s lönerapport får kritik

Det blev en hel del mothugg och kritik när 6F:s och Katalys rapport ”Lågt lönemärke gynnar högavlönade” diskuterades på ett seminarium i Stockholm på tisdagen. Läs mer

Facklig företrädare fick rätt – JK kritiserar Kriminalvården

Facklig företrädare fick rätt – JK kritiserar Kriminalvården

Kriminalvården får kritik av Justitiekanslern, JK, för att en regionchefer brutit mot repressalieförbudet i grundlagarna. Offentliganställda får inte straffas för att de uttalar sig om sin arbetsplats i media. Läs mer

Ny rapport: Arbetare missgynnas av lågt lönemärke

Ny rapport: Arbetare missgynnas av lågt lönemärke

De privatanställda tjänstemännens löner har ökat mer än arbetarnas vid flera avtalsperioder sedan sedan industriavtalets tillkomst 1998. För att vända trenden behövs ett högre ”märke” och samtidiga låglönesatsningar. Läs mer

Efter metoo – de efterlyser visselblåsare på sjön

Efter metoo – de efterlyser visselblåsare på sjön

På Youtube finns videon #lättaankar, där kvinnor inom svensk sjöfart vittnar om grova övergrepp och sexuella trakasserier på jobbet. Ett Metoo-upprop i branschen har samlat 1150 underskrifter. Läs mer

Reallöneökning

Hur köpkraften förändras under tiden. En reallöneökning gör att man kan köpa fler varor och tjänster än tidigare.