Nyligen misshandlades en brevbärare i Aspudden i södra Stockholm, som lokaltidningen Mitti var först att rapportera om.

Brevbäraren fick motta slag och ska ha fått lindriga fysiska skador. Det berättar Erik Fogelström som är distributionsområdeschef på Postnord i Stockholm.

– De fysiska skadorna var väl omplåstringsbara, det är den psykiska biten som är jobbig. Vi tar hand om honom på bästa sätt och han ska få den hjälp han behöver, säger Erik Fogelström.

Person har pekats ut

En polisanmälan har upprättats och det är väl känt vem personen är som utförde misshandeln.

Postnord och Polisen har kommit överens om att post för tillfället inte ska delas ut i området, på grund av det hot som personen utgör.

Personen ska under en tid ha varit hotfull mot brevbärarna, som har fått instruktioner att inte dela ut post till honom ensam.

– Just den här dagen bestämde sig brevbäraren för att gå in själv. Jag vet inte varför, men kanske för att man hade trott att det lagt sig, säger Cecilia Schubert, Sekos huvudskyddsombud på Postnord Årstaterminalen samt lokalt skyddsombud för området Hägersten.

Oro hos personal efter misshandeln

Cecilia Schubert tycker att Postnord har hanterat situationen mycket bra, genom att agera snabbt och avbryta postutdelningen i området.

– Jag vet att den övriga personalen var väldigt oroad. Då märks det att vi ändå är ett stort företag som har en säkerhetsavdelning som åker ut och pratar med personalen, säger hon.

Kan få bärbara larm

Distributionsområdeschefen Erik Fogelström säger att händelsen är mycket ovanlig.

Postnord håller kontakt med polisen och ser över åtgärder för brevbärarnas säkerhet. Bland annat kan de utrustas med bärbara larm.

Han understryker att postutdelningen inte kommer att återupptas i området innan hotbilden är borta. Under tiden får boende i området hämta ut sin post på Postnords företagscenter.

– Det är beklagligt att de boende drabbas, men för oss är det omöjligt att dela ut posten i området när den här personen beter sig så, säger Erik Fogelström.