Det skriver företaget i ett pressmeddelande. MTR ska inleda förhandlingar med de berörda fackliga organisationerna, varav Seko är en.

Solreneriet säger upp städavtal – 130 blir av med jobbet

Nyhet

Vd Johan Oscarsson säger i ett uttalande att företaget är nöjda med den städningen som Solreneriets personal skött. Han menar också att det är naturligt för MTR att införliva städningen av tåg och depåer då företaget redan idag städar tunnelbanestationerna i egen regi.

Det var i onsdags det blev känt att Solreneriet säger upp städavtalet med MTR Tunnelbanan. Orsaken är bristande lönsamhet, särskilt när det gäller klottersaneringen. Trots att klottret ökat kraft ligger ersättningen kvar på samma nivå, enligt Solreneriet. Samtidigt fick 127 fast anställda sina uppsägningsbesked. Seko har en förhoppning om att MTR tar över såväl städningen som personalen.

I mars i år sade MTR upp städkontraktet med Solreneriet på pendeltågen och den 1 maj gick all personal över till MTR. Övergången blev rörig till en början, med inhyrda städare och många visstidare. Enligt Seko är de problem som funnits på väg att lösas.