Innan neddragningen hade företaget omkring 3 000 anställda, inklusive konsulter, timanställda och inhyrd personal. I och med neddragningen har totalt omkring 800 lämnat företaget.

–Alla har fått sina besked, det är tråkigt. Samtidigt som många slutar har företaget anställt ett antal konsulter som är nödvändiga för verksamheten, säger Agne Lindbom ordförande för Seko på Swedavia.

Bussförare mister jobbet

En medlemsgrupp som drabbats av uppsägningar är bussförare som kör passagerare från flygplan som landar långt från terminalerna, enligt Agne Lindbom.

–Den trafiken har mer eller mindre upphört. Landvetter skulle avveckla busstrafiken ändå, men det har gått fortare på grund av pandemin, säger han.

Swedavia

Swedavia är ett statligt bolag som äger och driver Sveriges nationella flygplatser: Sturup, Ronneby, Göteborg, Gotland, Bromma, Arlanda, Östersund/Åre, Umeå, Luleå och Kiruna.

Swedavia har permitterat större delen av personalen och kommer att fortsätta med det efter nyår enligt de nya reglerna.

–Det hjälper oss inte på lång sikt, flygets kris är större än så. Vi kan inte planera mer än en vecka i taget, säger Agne Lindbom.

Kommer inte stänga flygplatser

Han tror inte på fler uppsägningar i dagsläget.

–Det skulle kräva att vi organiserar om hela verksamheten och det är inte aktuellt nu. Våra flygplatser kommer inte att stänga. De är en del av den nödvändiga infrastrukturen i samhället.