Vad jobbar du med? 

– Jag jobbar med Telias fysiska butiker. Jag ritar butikerna och konceptutvecklar dem. Det handlar om att bestämma vilken typ av inredning det ska vara och vilken typ av kommunikation vi ska ha. Hur ska kunderna känna sig när de går in i våra butiker? Vad ska de få hjälp med? Var ska de möta våra säljare? Hur presenterar vi våra produkter? 

Hur ser din arbetsdag ut? 

– Det blir en del möten. Jag jobbar mycket som projektledare också för vissa olika typer av projekt. De kan handla om teknisk utveckling eller så har jag möten med möbelkonstruerare till exempel. Jag sitter också mycket och ritar själv i ett ritprogram.  

Vad ledde dig till detta jobb? 

– Jag hade först jobbat på H&M, men var inte riktigt nöjd med det. Mamma jobbade då på Telia. Hon rådde mig att ta kontakt med Telias butikschef i Farsta. Där fick jag jobb som säljare. Efter en tid blev jag inlånad i ett projektteam som byggde butiker. Då fick jag nys om min nuvarande tjänst. Redan från start har tjänsten jag har nu varit mitt mål.

Therése Limås

Ålder: 37 år.
Bor: I Huddinge utanför Stockholm.
Yrke: Retail concept manager.
Arbetsplats: Telia i Solna.

Vad gör att du längtar till jobbet? 

– Att det är så otroligt kreativt och jag är en kreativ själ. Jag får jobba med färg och form och sitta och rita. Jag får också prata med våra kunder om vad de känner att de vill ha i våra butiker. Mitt jobb består till stora delar av mina intressen, vilket är lyckat.

Vad är svårt med ditt jobb? 

– Att det finns så mycket lagar och regler när jag ska rita eller bygga en butik, om utrymningsvägar, rånrisker och sådana saker. Det är också svårt att räcka till eftersom vi har 60 butiker över hela Sverige.