Teslastrejken har pågått i snart sju månader. Sedan dess har flera fackförbund sympativarslat till stöd för IF Metalls strid för kollektivavtal. En infekterad fråga har varit postutdelningen till elbilsbolaget.

Först stoppade fackförbunden Seko och ST postutdelningen till Tesla i Sverige. Det gjorde att elbilsbolaget inte längre kunde få ut sina registreringsskyltar. 

Tesla rundade blockaden

Men biljätten hittade sätt att runda fackets blockad. Ett av dem var att registrera en filial på en adress på Östermalm, något som Arbetet tidigare rapporterat om. Men nu stoppar Seko och ST även det, genom att varsla om utökade blockader.

Enligt ett pressmeddelande från Seko berörs både Postnord och Citymail som inte längre får lämna post till de adresser som bilföretaget registrerat hos Transportstyrelsen ”för att runda den ursprungliga konfliktåtgärden.” 

– Tesla gör nu allt för att kringgå våra sympatiåtgärder och då svarar vi med att täppa till den möjligheten, säger Sekos ordförande Gabriella Lavecchia i ett pressmeddelande.

Börjar gälla 24 maj

Fackförbundet ST:s utökade blockad berör bara Postnord. 

De nya stridsåtgärderna börjar gälla den 24 maj klockan ett på natten. 

Artikeln är tidigare publicerad i Arbetet som tillsammans med Sekotidningen och flera andra titlar ingår i LO Mediehus.