Det säger Magnus Brattström, ordförande för Sekos klubb på Telia Sonera, i en kommentar till att Telia avbryter köpet av det nepalesiska telekomföretaget Nepal Satellite Telecom, NST

Telia säljer tillbaka sin andel till Zhodar Investment. Ett företag som har sin hemvist på Brittiska Jungfruöarna, ett så kallas skatteparadis. 

Enligt Telia beror den brutna affären på att den nepalesiska lagstiftningen och tilldelningen av licenser är oklar. Tidigare har det framkommit misstankar om korruption i samband med licenstilldelning.

Enligt uppgift till Sekotidningen har regeringens i Nepal dessutom infört lagstiftning som förbjuder att ett utländskt bolag äger flera företag inom samma bransch, vilket skulle ha blivit fallet om Telia fullföljt köpet av NST.

I samband med att Telia gick in i NST förra sommaren sades all personal upp och det har varit många demonstrationer och protester mot uppsägningarna under det senaste året.

Många har samlats utanför Telias andra bolag i Nepal, Ncells huvudkontor Krishna Tower, och krävt att Telia ska ta sitt ansvar och återanställa. Telia Sonera har inte svarat på kritiken, utan enbara hänvisat till att man inte haft behov av den uppsagda personalen.

Telia äger sedan tidigare telekomföretaget Ncell i Nepal.