Helge Alvstam är brevbärare på Bring Citymail i Göteborg. Han tycker att det var helt rätt att varsla om strejk, speciellt när man ser resultatet.

— Ja, det gav ju önskad effekt. Vi fick igenom krontalshöjningen, det är jag mycket nöjd med och det är de kolleger jag pratat med också, säger Helge Alvstam.

Ingångslönen på Bring ligger runt 17000 kronor i månaden. Så för dem innebär höjningen på 1700 kronor på tre år att de får tio procent, jämfört med arbetsgivarens bud på 6,8, vilket är den nivå de flesta andra avtal hamnat på.

— Det var lite mindre pengar än vi krävde men man måste ju ge något i en förhandling och det var värt det för att få igenom krontalshöjningen. Och jag hoppas att den är här för att stanna, säger Helge Alvstam.

Även på Menzies, som sköter markservice på bland annat Arlanda och Landvetter, är känslan positiv såhär dagen efter avtalet blev klart.

— I dag var det lätt att åka till jobbet och möte medlemmarna. Det är en bra känsla, säger Anders Bäcksten som är klubbordförande på Arlanda.

Låglönesatsningen välkomnas av medlemmarna. Hittills har han bara fått en negativ reaktion.

—Det var en som tyckte att det skulle blivit mer till dem som jobbat länge, men det var en ST-medlem så han kan vända sig till sitt fack tycker jag.

Anders Bäcksten konstaterar att eftersom avtalet löper på 38 månader i stället för 36 blir det lite mindre värt.

— Men vi har ju fått ett stort påslag för dem som tjänar minst, även om de skulle behöva ännu mer så är det ett bra steg på vägen.