I går kväll, direkt efter prisceremonin, flög han hem för att kunna vara tillbaka på jobbet i tid.
   – Ja, vi hade skyddsmöte på jobbet i morse och det ville jag inte missa, förklarar Sekomedlemmen Conny Andersson som är skyddsombud på Kockums varv i Karlskrona.
   Hans hängivenhet var en av de egenskaper som gjorde att han blev ett av de 130 skyddsombud runt om i landet som nominerats av sina arbetskamrater till Stora Skyddsombudspriset.
   Han utsågs till månadens skyddsombud i december och kvalificerade sig då till finalen med 13 deltagare, en för varje månad och en joker. Priset, diplom och ett presentkort på 5000 kronor, delades ut av    Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg vid en ceremoni i Stockholm på onsdagen.
   – De började ropa upp namnen bakifrån och ropade namn efter namn men mitt kom aldrig. När det bara var tre kvar tänkte jag: wow en tredjeplats, det är ju jättebra. Men så kom inte mitt namn då heller och då började hjärtat klappa ordentligt. Till slut var det bara jag kvar.
   Hur reagerade du när du förstod att du hade vunnit?
   – Jag började faktiskt gråta lite grann, rena glädjetårar.
   Vad är det som gör dig till Sveriges bästa skyddsombud?
   – Jag försöker jobba mycket med attityder, att man tänker på sina arbetskamrater och håller ordning omkring sig. Då minskar man risken för olyckor.
   Tävlingen anordnas av arbetsmiljötidningen Du & jobbet som på det sättet vill lyfta fram personer som jobbar hårt som skyddsombud.
   Conny Andersson tycker att det är bra att skyddsombudens arbete uppmärksammas med tävlingen och han känner sig stärkt i sin roll som skyddsombud genom förstapriset.
   Av de 13 finalisterna var så många som tre stycken skyddsombud för Seko. Förutom Conny Andersson var också Rose Edlund på Teliasonera i Stockholm och Niklas Bengtsson på Posten logistik i Stockholm också nominerade.
   Har Seko extra bra skyddsombud?
   – Ja, kanske det. Det är viktigt att man har ett starkt och engagerat fack på arbetsplatsen – och det har vi här. Men sedan kommer det också an på arbetskamrater och chefer för att allt ska fungera, säger Conny Andersson.