Varje dag passerar cirka 15.000 fordon, privat- och yrkestrafik, den vägsträcka som nu rasat vid Munkedal nordväst om Uddevalla. Men det lär dröja innan vägen kan tas i bruk igen.
– Det kommer att ta flera veckor eller månader att bygga upp vägen igen, säger Peter Behrman, krisinformatör på Vägverket.
Trafiken leds, med stora omvägar på en 5-6 mil som följd, runt katastrofområdet. Behrman berättar att Vägverket har sina geotekniker på plats som nu försöker fastställa anledningen till olyckan. Troligtvis har den senaste tidens stora regnmängder bidragit i hög grad. I nuläget verkar det inte som att bygget av nya E6:an haft något att göra med raset.
Vägverket säger självt att risken för nya ras är stor och man arbetar med att försöka säkra vägen så att det inte ska ske.
Även en del av Bohusbanan ska ha följt med raset ner i leran.
– Vi vet ännu inte hur spåren drabbats, säger Gunnar Bohlin på Banverket västra banregionen. Vi har folk där nu som undersöker. Strömmen bröts i går och det är sannolikt träd som rasat över kontaktledningar.
De tågsträckor som är drabbade är Uddevalla-Strömstad och när det gäller godstrafik även Uddevalla-Lysekil.
5.000 av Teliasoneras kunder blev utan telefon efter raset. Enligt Teliasonera är det endast 59 hushåll som inte får tillbaka telefonen förrän under sena eftermiddagen idag.