– Tidvis blev det lång kö till de telefoner vi hade tillgång till, så en del kom inte fram. Men annars gick det bra. Vi fick blandat ris och ros. Det var en lärdom som stärkte delegationen; att alla aktivt var med och redovisade det avtal man varit med om att förhandla fram, säger Mats Lööf som deltog i telefonväkteriet.
Somliga ringde för att tacka. Men, föga förvånande var det inte alla som tyckte som förhandlingsdelegationen i alla frågor. Nu fick man tillfälle att förklara.
– Den vanligaste frågan jag fick var att man inte förstod inplaceringsreglerna för lönetrappan. Många frågade: var hamnar jag? Andra tyckte det var orättvist att de nyanställda skulle få högre lön så snabbt, när de själva haft så långsam löneutveckling. Men vår utgångspunkt har varit lika lön för lika arbete. Alla tjänar på att vi får upp den totala lönesumman, eftersom det system vi har för lokala löneförhandlingar bygger på en pott som beräknas på den totala lönesumman. Det ger mer pengar att dela på nästa år.
Frågeställningarna kommer förhandlingsdelegationen att ta med när man fortsätter att informera om det nya kollektivavtalet.