Vi har samlat kommentarer från kassörer ute i landet.

Britt Lejon
Svensk Kassaservice i Jönköping
– Jag är 60 år och har delpension och kommer ta en helpension den dagen Svensk Kassaservice läggs ner så jag klarar mig. Men jag vet att det här slår hårt mot många av mina arbetskamrater som är lite yngre. Det var en chock att höra att Svensk Kassaservice ska läggas ner så snart. Vår vd Patrik Högberg har varit väldigt positiv och gett oss framtidstro. Det blev dödstyst när vi fick besked. Jag hoppas verkligen att staten tar sitt ansvar. Det gör de ju när det gäller män i försvaret. Vi måste få ett bra avtal.

Anna Hellgren Berg
Svensk Kassaservice i Angered
– Är det verkligen klart? Man vill ju inte tro att det är sant. Jag är 52 år idag och kommer alltså att bli arbetslös om ett par år. Jag kan inte drömma om en ny karriär efter att ha jobbat på Posten i 32 år, de kallar mig ”Post-Anna” här i Angered där jag jobbar. Jag tänker ofta på hur våra kunder skulle klara sig om vi lägger ner. Vi har över 500 kunder om dagen och vi hjälper många med att fylla i blanketter och sånt som bankerna inte tar sig tid med. Och vi går med vinst på vårt kontor. Ska man inte utveckla företag istället för att avveckla dem?

Britt-Marie Karlsson
Svensk Kassaservice i Kungsbacka-Onsala
– Det är skönt att få ett besked. Det har varit jättejobbigt de senaste åren. Sen är det sorgligt att jobben försvinner, även om det har blivit väldigt monotont den sista tiden. Men vi har tagit ut alla sorger i förväg. Det är vi som får trösta kunderna nu när beskedet om nedläggning kommit.

Anne Wesa
Svensk Kassaservice i Stockholm
– Äntligen ett besked, och äntligen ett datum. Det har varit så orättvist att bara vänta och då är det svårt att göra ett bra jobb. Antingen ska vi sluta eller inte. Här i Stockholm är kassörerna så luttrade så de säger bara ”vi får väl se”. Man vet att det är slut, men många hoppas ändå på en fortsättning. På Stockholms central där jag jobbar har vi ju kunderna kvar. Vi ligger på 100 kunder i snitt per dag och på kvällarna är det kö. Det är ett kontor som går med vinst. Det är konstigt att de väljer att gå på utredarens förslag till punkt och pricka utan att ta hänsyn till att vi går med vinst. Jag tror att många väljer att sluta och gå vidare med sitt liv.

Lill-Marie Johansson
Svensk Kassaservice i Varberg
– Jag vill inte sluta. Vad ska jag göra sen? Jag är 60 år och har jobbat i 43 år i Posten. Vi pratar jättemycket om det här nu.