Olyckan inträffade vid halv sex-tiden på onsdagskvällen i samband med ett utfyllningsarbete vid en vik. Enligt polisen välte fordonet ner över kanten och lade sig på taket. 

Blekinge Läns Tidning skriver att det tog nästan 20 minuter innan räddningstjänstens dykare lyckades få ut mannen, som är i 65-årsåldern. 

”Undersökas grundligt”

Hjärt- och lungräddning gjordes på en gång och mannen fördes till sjukhus. Tillståndet bedömdes vara allvarligt. På torsdagsmorgonen gick polis ut med att han avled efter olyckan. 

Anhöriga är underrättade. 

Mannen var anställd på ett företag i Bellman Group, en underentreprenör till NCC Infrastructure, som på uppdrag av Karlskrona kommun jobbar med att fylla igen vikarna Långa Lisa och Solviken. Arbetsplatsen har avtal med Seko. 

En anmälan om arbetsplatsolycka är upprättad. Olycksplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen har påbörjat en utredning som NCC är delaktiga i.

– Orsaken till det inträffade kommer att undersökas grundligt, säger Kenneth Nilsson, chef för affärsområdeschef Infrastructure.

Tyst minut

Under dagen kommer en tyst minut att hållas på samtliga av NCC:s arbetsplatser. Medarbetarna på arbetsplatsen får stöd från ledare och ett krishanteringsteam. 

– I dag går mina tankar till anhöriga, vänner och kollegor. Jag beklagar djupt att en dödsolycka har inträffat, säger Kenneth Nilsson.