– Hittills har arbetsgivaren bara presenterat förslag till neddragningarna inom olika enheter. Men det är en sak att diskutera hypoteser. Det blir en helt annan sak när man börjar sätta namn på dem det handlar om. Man får aldrig glömma människorna, säger Göran Falck som är klubbordförande på Landvetters flygplats.
I det värsta scenariot ska var fjärde anställd bort från flygplatsen, som idag har cirka 450 anställda. Sparkraven ligger i dagsläget på mellan 23 och 52 miljoner kronor, och Göran Falck är orolig för att besparingarna den här gången kommer att drabba anställda med många tjänsteår.
– Nu måste företaget bli konkret och visa hur arbetet ska kunna bedrivas enligt alla säkerhetskrav om man gör så stora neddragningar. Dagens situation beror på att den gamla ledningen inte gjort sitt jobb. Jag hoppas att den nya lyckas bättre, säger Göran Falck.
Det nya besparingsprogrammet på Landvetter går igång just som det förra besparingsprogrammet som sparat närmare 30 miljoner kronor avslutats. De senaste uppsägningarna, sex personer, skedde vid jultid.
Luftfartsverket har samtidigt en ansökan inne hos regeringen om att få bilda ett eget bolag för säkerhetspersonalen på flygplatsen.