– Jag har också sagt att jag inte tar lasförhandlingar och sparkar folk. Till en början sköter jag bara trevliga förhandlingar som arbetstidsfrågor och kollektivavtal. Jag fick jobbet för att jag kan de här frågorna och kan sköta förhandlingarna utan att trampa facket på tårna, säger Pierre Sandberg.

Tog över efter Per Johansson

Pierre Sandberg tog över ordförandeposten för klubb 119 efter Per Johansson som fick sparken av Veolia. Fallet har fått mycket uppmärksamhet och tagits upp i AD där Per Johansson och Seko förlorade.

Nu har Per Johansson tagit fallet vidare till Europadomstolen och det är Pierre Sandberg som företräder honom – än så länge.

Tror du inte att medlemmarna ser det som att Veolia antingen sparkar eller köper över fackliga representanter?

– Jag kan förstå dem som tänker så, men det är fel. Då ber jag dem peka på den förhandling där jag sålt ut medlemmarna. Mina värderingar är inte till salu och hjärtat sitter kvar till vänster.
Veolia vill att Pierre Sandberg ska avsluta sitt engagemang för Per Johansson, något han ännu inte tagit ställning till.

”Talan mot svenska staten, inte Veolia”

– Jag har sagt att jag tänker fortsätta. Vi för ju talan mot svenska staten, inte Veolia. Men om de lyckas övertyga mig om att det är nödvändigt kan jag fundera på det. Men då måste jag lämna snyggt och fixa ett nytt ombud. Jag skulle absolut inte lämna honom i sticket.

Per Johansson själv har inte blivit informerad av Pierre Sandberg.

– Jag fick ett sms där han skrev att han var trött på förbundet (Seko) och därför slutade som klubbordförande, inte att han blivit köpt av Veolia. Om det är så känns det så klart trist, säger Per Johansson till Sekotidningen.

Ordförandeskapet i klubb 119 tas nu tillfälligt över av vice ordförande Jannis Konstantis.