Seko, som organiserar 35 av de anställda, protesterar mot nedläggningen och kommer att kräva central förhandling.
–Det är upprörande, säger Seko:s klubbordförande Lars Gratias. Arbetsgivaren har bestämt sig för att lägga ner och de lyssnar inte på oss. Vi har bra utbildningsnivå, specialiserad vård och är ett av två behandlingshem i Norrland.
Lars Gratias tycker inte att arbetsgivaren presenterat några hållbara argument och misstänker att tidigare kritik från facket mot ledningen ligger bakom nedläggningen.
– Det är överskott på platser inom Sis, men det finns behandlingshem som har sämre beläggning än Frösön, säger han.
Robert Stenbom är chef för norra regionen, som omfattar det geografiska Norrland samt Dalarna och Örebro. Han tillbakavisar att facklig kritik ligger bakom beslutet. Istället lyfter han fram överkapaciteten.
– Det är rätt enkelt. Vi har för stor kostym och särskilt för män, som Frösö tar emot. Norra regionen har störst utbud och lägst beläggning, säger han.
Enligt facket ligger de flesta behandlingshem i norra regionen runt Örebro och borde därför inte räknas till Norrland.
– Det finns ett behandlingshem i Jämtland och ett längre norrut. Vi anser att Sis kan ta regionalpolitiska hänsyn, säger Lars Gratias.
Det tycker inte Sis.
– Nej, vi kan få det uppdraget men det har vi inte fått, säger Robert Stenbom.
Det stormade en del kring Frösö LVM-hem för ett antal år sedan. Institutionen fick kritik för brister i vården. Facket invände och i ett brev till generaldirektören kritiserades den lokala ledningen.