280 seminarier och över 400 kulturevenemang, mycket film, under tre dagar betyder att de knappt 20.000 besökarna har fullt upp. I en park i närheten av Folkets Hus mitt i stan finns de fackliga organisationerna, lite vid sidan av, men med i debatten. Här finns bland annat Seko, LO och Transport.
På Folkets Hus i Rosengård, en kvart längre bort med buss, deltog Sekos ordförande Janne Rudén på fredagen i ett seminarium med organisationer som Attac, Ordfront och Nätverket för gemensam välfärd. Tanken är att organisationerna ska hitta ett sätt att samarbeta för ett mer rättvist Sverige och en mer rättvis värld.
– Seko vill påverka de politiska partierna och arbetarrörelsen och det är bättre om vi är många, sa Janne Rudén, som presenterade kampanjen Den svenska modellen 2.0″, vilket för övrigt var seminariets rubrik.
Bland det som organisationerna har gemensamt finns ett starkt motstånd mot privatisering av offentlig sektor. På seminariet fick deltagarna veta att ett nytt nätverk bildats mot privatisering av järnväg i Europa.
I morgon lördag avslutas forumet med en stor demonstration under parollen En annan värld är möjlig.”