-Plötsligt såg kollegerna på marken att han hängde i selen, säger åklagare Åse Schoultz, på riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott.

Vattenfall-tekniker dog i elolycka

Nyhet

Hon leder förundersökningen om misstänkt arbetsmiljöbrott och vållande till annans död.

-Vi vet inte vad som hände egentligen och ska utreda händelsen. Det har skett en allvarlig olycka, säger Åse Schoultz.

Är skakad

Robert Lönnqvist, fackligt ombud för Seko på Vattenfall Services, där den omkomne mannen var anställd, är skakad.

-Det är för jävligt rent ut sagt. Men det är ännu för tidigt att säga vad som hänt och varför det gick så här illa. Flera utredningar är påbörjade och vi måste invänta resultatet av dom innan vi kan dra några slutsatser, säger han.

Kollegerna på platsen hjälpte den skadade mannen ner från stolpen och gjorde livräddande insatser till ambulanshelikoptern kom, men han avled på väg till sjukhus.

Mycket oroad

Robert Lönnqvist understryker att det inte är känt varför olyckan inträffade och vill inte spekulera. Han är dock mycket oroad över att energibranschen förlorat tre tekniker i dödsolyckor på bara ett par veckor. Två av dem anställda på Vattenfall.

–Det är helt sjukt, vad är det som händer? Vi inom branschen måste sätta sig ner ihop med kunderna, nätbolagen och se vad vi kan göra tillsammans för att det inte ska hända fler olyckor. Ingen ska någonsin behöva dö eller skada sig på jobbet.