Uppmaningen kommer i ett öppet brev ställt till Bring/Citymails vd Mats Forsberg.
– Det är inget som tvingar företaget att säga ja till alla kunder. Vi ser det inte som någon demokratisk rättighet att få sprida sitt material genom Bring/Citymal, säger Thomas Gorin, klubbordförande i Väst.
Sverigedemokraterna står för främlingsfientlighet och rasism, skriver Seko-klubbarna i sitt öppna brev. Många medlemmar mår dåligt om de ska tvingas dela ut post från Sd, framhåller Thomas Gorin.
Är ert krav ett försök att inskränka yttrandefriheten?
– Det handlar inte om det. Sverigedemokraterna får ha vilka åsikter de vill, men det är inte moraliskt försvarbart att låta dem sprida dem genom oss, säger Thomas Gorin.
Finns det inte en risk att Sverigedemokraterna gör sig till martyrer och pekar ut facket som åsiktspolis?
– Då får de göra det. Det viktiga för oss är att det blir en diskussion om detta. Sverigedemokraterna kan propagera för sin politik på så många andra sätt.
Idén om ett öppet brev föddes i en studiecirkel som klubben har haft. Brevet är ett startskott på ett större opinionsarbete mot Sverigedemokraterna. Klubben har kontakt med andra postklubbar i det arbetet.
Inför valet 2006 delade Bring/Citymail ut valmaterial från Sverigedemokraterna.
– Den här gången vill vi förekomma en situation där den enskilde medlemmen tvingas ta ställning.
Sekotidningen har sökt Bring/Citymails vd Mats Forsberg för en kommentar. Företagets presstjänst säger att han svarat direkt till facket.
Svaret utgår från bolagets policy som säger att Bring/Citymail inte tar politisk ställning till kunderna. Å andra sidan delar företaget inte ut post med olagligt innehåll.
– Det var ett inte helt oväntat svar, säger Thomas Gorin. Nu har vi i alla fall väckt frågan.
Postklubbar har reagerat tidigare mot att dela ut post från högerextrema partier. Efter protester från klubben i Mölndal 2002 stoppade Posten utdelningen av valmaterial från Nationaldemokraterna.
Justitiekanslern prövade stoppet och gav Posten rätt. Posten är ett aktiebolag och omfattas inte av grundlagens bestämmelser om censur.
Vid två senare tillfällen, 2004 och 2006, har Posten dock beslutat att dela ut valmaterial för Sverigedemokraterna respektive Nationaldemokraterna. I det ena fallet kom Posten fram till att materialet inte var öppet rasistiskt.