– Vi är mycket besvikna på ledningen. De pratade mycket om 2007 års resultat som Postens bästa någonsin, vinsten ökade med 54 procent. Men de ville inte bjuda till något extra till de anställda, säger Alf Mellström som är ordförande för Sekos koncernfack i Posten.
Sekos koncernfack presenterade flera olika modeller för att premiera de anställda lite extra, men inget fick ledningens gillande. Ledningen valde att presentera sitt eget förslag till bolagsstyrelsen.
De så kallade resultatdagarna delas ut enligt samma modell som i fjol. Två dagars ledighet till de som jobbade merparten av året, en dag till de som jobbat mer än ett halvår men mindre än nio månader. Ledigheten står i proportion till arbetstidsmåttet; heltid får hela dagar och deltid får deltidsdagar. Är man tillbaka i jobb efter föräldraledighet eller sjukskrivning får man också rätt till de lediga dagarna.
Ledigheten, som måste tas ut under 2008, ska hanteras som vilka semesterdagar som helst med skillnad att de inte kan lösas ut i pengar.