– Vi har visat att vi står för det vi sagt: rean är inställd. Vi har träffat ett avtal som står väl i nivå med industrin och dessutom har vi löst ett antal frågor som är viktiga för Sekos medlemmar, säger Sekos ordförande Janne Rudén.
Det nya avtalet ger ett löneökningsutrymme på 3,7 procent första året, 3,5 procent för andra året och 3,0 procent år 2009. Det innehåller en Individgaranti på 446 kronor per månad för 2007, 367 kronor för 2008 och 294 kronor för 2009.
Samtidigt höjs lägstalönerna till 14.105 kronor för 2007, 14.595 kronor år 2008 samt 15.035 kronor år 2009.
Sekos huvudkrav, att stärka det centrala avtalet, gick alltså hem. Vikten av ett starkt centralt avtal stod klart efter den senaste avtalsperioden, då Flextronics sa upp de lokala avtalen inför försäljningen till Relacom. Ett problem man nu kommit till rätta med.
Janne Rudén är särskilt nöjd med att man har reglerat två viktiga frågor i avtalet:
– Dels har vi fått igenom en skrivning om en lönenämnd, två representanter vardera från fack och arbetsgivare, som ska hjälpa till om man inte kommer överens lokalt. Dels har vi reglerat lönesättningen av nyanställd personal med yrkeserfarenhet, de ska ha den lön som finns för motsvarande befattningar på företaget.
Att det centrala avtalet stärkts innebär också bättre regler för lönetillägg, en utökad kompensation vid föräldraledighet och att man löst ett antal frågor om arbetstider.
Avtalet, som omfattar omkring 15.000 sekomedlemmar på telekomområdet, gäller från den 1 april till den 31 mars 2010.
– Telekomavtalet är det enda avtal hittills som träffats utan inblandning av OPO, branschens opartiska ordförande. Det bevisar att den svenska modellen fungerar, parterna kan lösa avtalsförhandlingarna utan inblandning och ändå bli klara i tid innan avtalet löper ut, säger Janne Rudén.