Samtidigt är det klart att Veolia Krösatåg tar över sträckan Jönköping-Tranås 1 juni 2015. I dag trafikeras den sträckan av Östgötapendeln.

Dean Dobran är klubbordförande för Seko på Arriva Östgötapendeln. Han är nöjd med att Arriva får fortsätta köra pendeltrafiken i Östergötland och särskilt bra är det att det blir ett långt avtal, säger han.

-Ja det kom in tre anbud och Arriva vann. Det känns bra för oss, nu vi kan arbeta långsiktigt inom samma företag, säger han.

I samband med att Arriva sa upp avtalet om Östgötapendeln bestämde sig Jönköpings länstrafik, Jlt, för att ta tillbaka trafiken mellan Jönköping och Tranås. Enligt uppgift till Sekotidningen beror det på missnöje med hur trafiken fungerat.

Än så länge är det oklart hur förändringen påverkar de 20-talet tågvärdar och lokförare som i dag arbetar på sträckan Tranås-Jönköping. I våras uppgav Veolia att man inte tänkte ta över personalen i enlighet med lagens om anställningsskydds regler om övergång av verksamhet. Enligt Seko är frågan ännu inte avgjord.