Arbetsgivaren, ett entreprenadföretag i Haparanda, dök inte upp på rättegången och det var andra gången det skedde. AD fattade därför beslut utifrån Sekos underlag.

–Det var ett felaktigt avsked från början. Företaget bröt mot reglerna om att varsla personligen och skriftligt, säger Olov Östensson, på LO-TCO Rättsskydd som företrätt Seko i AD.

Företaget har inte presenterat några skäl för avskedet. De har kommit med konstiga påståenden, har inte lagt fram några bevis och hela tiden ändrat sig, enligt Olov Östensson.

–Arbetsgivaren dömdes redan förra sommaren i en tredskodom eftersom de inte dök upp i AD. Den domen drogs tillbaka efter att företaget begärt det, men nästa gång hände samma sak. 

Kravet till Inkasso

Medlemmen har nu enligt AD rätt att få ut fyra uteblivna månadslöner, semesterlön, semesterersättning och skadestånd, totalt nästan 400 000 kronor.

Pengarna har inte kommit ännu.

–Nej, vi har skickat kravet till inkasso. Händer inget blir nästa steg att sätta företaget i konkurs för att få ut lönen, säger Olov Östensson.

Förbundet har inte krävt att medlemmen ska få behåll arbetet eftersom han inte vill tillbaka. Idag har han ett annat arbete.

–Han är nöjd och andas ut efter en lång väntan på att det ska lösa sig, säger Olov Östensson.