Det var under tisdagseftermiddagen som en skopa från en grävmaskin ska ha lossnat och fallit ner på mannen som arbetade intill maskinen, enligt uppgift till Sekotidningen.

Olyckan utreds

Mannen, som var i 30-årsåldern, arbetade med vattenledningsarbete för Berggren och Bergman, som ägs av Veidekke entreprenad. Arbetsplatsen har avtal med Seko.

– Det känns som att vår bransch har drabbats extra hårt, vi måste komma till rätta med det. Det är tragiskt det som har hänt och våra tankar går till anhöriga och arbetskamrater, säger Lars Nilsson, ombudsman på Seko i Luleå.

Anhöriga är underrättade om dödsolyckan, som utreds vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Förhör har hållits under onsdagen.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa både företag och myndigheter i utredningen för att få klarhet i hur olyckan har kunnat ske. Vu ska göra allt för att det inte ska kunna hända igen, säger Lars Nilsson.

Krisstöd ges

Kristina Andreasson, kommunikationschef på Veidekke Sverige, säger att företaget inte kan av utredningstekniska skäl uttala sig om vad som skett.

Vad finns det för säkerhetsarbete på arbetsplatsen?

– Så vitt jag vet så följs våra vanliga rutiner. Men det är också det som utredningen får svara på, om det skett någon avvikelse. Vårt fokus ligger just nu på krisstöd till medarbetare och anhöriga. Redan igår mobiliserade vi oss via telefon och begav oss till olycksplatsen.