Vad gör du på jobbet?

–Allt som har med stalltjänst att göra. Som att ta in och ut hästarna från hagen, utfodring, göra i ordning boxarna, rykta och borsta hästarna. När jag kommer på morgonen planerar vi efter vilka som ska till hagen och vilka som ska ridas. Det händer att jag rider.

Vilka hästar har ni?

–De har en viss typ av mentalitet, de är lugna, coola och nyfikna på utmaningar. Lägger inte benen på ryggen och sticker iväg. De är stora, den största 1,83 meter i mankhöjd.

Påverkar hästarnas mentalitet ditt jobb?

–Ja, de är behagliga att arbeta med. Vänliga. Så utifrån säkerhet är det förmånligt att arbeta här. Tycker man om hästar så är det väldigt harmoniskt. Vi är här och nu, om vi stressar så påverkar det hästarna. De märker det direkt.

Finns det någon nackdel med jobbet?

–Det är tungt och mycket att göra, tiden räcker inte till. Vi har med levande varelser att göra och då är det omöjligt att snabba på arbetet. Vi vill ge hästarna tid, men det kan vara svårt.

Hur hamnade du här?

–Jag var på prao i gymnasiet och när jag slutade skolan anmälde jag intresse för extrajobb. Jag red mycket som barn. Jag har det fortfarande som extrajobb, flera gånger i månaden. Det har aldrig tajmat så att jag kunnat söka fast jobb. Jag trivs så bra, vi värnar om hästarna och varandra.

Sandra Eriksson

namn Sandra Eriksson
ålder 36 år
jobb Hästskötare och studerande

arbetsplats Polisrytteriet, Polisen region Väst.
fritid Klättring.