Med bara 28 procents väljarförtroende i förra valet är det omöjligt att få till de reformer Sverige behöver för ett jämlikt samhälle. Med blå-brun majoritet i riksdagen har det över tid beslutats om jobbskatteavdrag efter jobbskatteavdrag.

Nu är räkningen för välfärden ikapp oss. Det måste pumpas in många miljarder till kommunerna för att klara skola och omsorg. Samtidigt skulle finansminister Magdalena Andersson behöva skrota överskottsmålet. Går det ens att få med C och L på det?

Imponerande att Socialdemokraterna i alla fall arbetar för ett tryggare Sverige och att de lyckats skapa majoritet för hårdare tag mot gängkriminaliteten. Alla 34 punkter som tagits fram mot gängkriminalitet är välbehövliga. Mest välbehövligt är att den socialdemokratiska regeringen nu effektivt arbetar mot målet med 10 000 fler poliser till 2024.

För att lyckas gäller det för arbetarklassen och alla andra att tänka efter hur ett framtida Sverige ska se ut. Ska det vara ett bra land att leva i, med schyssta avtal mellan arbetsgivare och arbetstagare, med löner det går att leva på? Eller ska det vara ett kallt och egoistiskt samhälle, där var och en sköter sitt och struntar i andra?

Valet är vårt som medborgare. Nästa val ger vi socialdemokraterna större stöd – så både välfärd och trygghet kan säkerställas.