Lite senare på kvällen kom allas vår favorit Karl Bertil Jonsson som, med Robin Hood som förebild, gör sin insats och tänder ett ljus för dem som vandra i mörkret.

Ja, i juletid brukar väl de flesta av oss skänka en tanke åt samhällets svagaste och kanske rent av skänka en slant till frälsningsarméns insamling eller annan välgörenhet. I Moderaternas och Kristdemokraternas slarvigt ihopkomna budgetreservation, som de med de rasistiska Sverigedemokraternas hjälp fått igenom riksdagen, lyser dock allt vad jämlikhetstankar och omsorg om de svagaste med sin frånvaro.

Välfärdspengar slösas bort

Vi vill bestämt protestera mot den strävan mot ökad ojämlikhet och vidgade klassklyftor som genomsyrar den. Där slösas välfärdspengar bort på skattesänkningar och RUT-avdrag, saker som mest gynnar höginkomsttagare, de som redan har det bäst ställt.

Det är inte en ansvarsfull politik när det finns så många angelägna satsningar i välfärden och för miljön som behöver göras. Samtidigt som borgarna i sin budget satsar på att göra de rikaste ännu rikare, gör de kraftiga neddragningar i Arbetsförmedlingens verksamhet. Den som inte har ett jobb att gå till, kommer framöver inte att kunna räkna med samma stöd som tidigare.

Förklara förnuftet

Trots att Sveriges företag skriker efter utbildad arbetskraft, drar Moderaterna och Kristdemokraterna ner på arbetsmarknadsutbildningar för arbetslösa. Förklara förnuftet i det, den som kan!

Arbetsgivare kan sedan länge sänka sin skatt genom att dra av medlemsavgiften till sin arbetsgivarorganisation. I början av 2018 fick arbetstagarna på liknande sätt möjlighet till skattereduktion för sina medlemsavgifter till facket. Nu tas den möjligheten bort, men bara för arbetstagarna. Den gamla orättvisan är alltså tillbaka igen. Högerpolitik i ett nötskal!

Sverige måste räddas

Ett stort frågetecken måste resas för Centerpartiets och Liberalernas agerande. Vad håller de egentligen på med? Samtidigt som de påstår sig vara förhandlingsvilliga, konstruktiva och vilja skapa ett blocköverskridande regeringssamarbete med Socialdemokraterna, hjälper de Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna att driva igenom en budget präglad av iskall högerpolitik. Det går inte ihop! Det krävs en avsevärd skärpning från deras sida om Sverige ska kunna räddas från den blå-bruna högerpolitik som M, KD och SD står för.