Det handlar dels om att den nu upplösta klubben, enligt Seko, inte hade rätt att föra över cirka 14 miljoner kronor till den fritidsförening man startat. Pengar som förbundet nu vill ha tillbaka, med ränta. Dels är det en personlig stämning av den före detta ombudsmannen i Gävle-Dala, Bosse Hedin. Av honom kräver Seko 300 000 som härrör från diverse oredovisade transaktioner från klubbens konto.

Under de förberedande förhandlingarna får parterna lägga fram sin syn och rätten undersöker möjligheterna till förlikning. Men just förlikning är inget Sekos kanslichef, Jonas Pettersson, verkar speciellt intresserad av.

– Nej, för oss är det här en principiell fråga. Vi vill ha tillbaka medlemmarnas pengar.

Efter gårdagens förhandling fick de anklagade på sig till den 20 januari nästa år att inkomma med diverse information.

– Det som kom fram igår var att Bosse Hedin erkände att han även suttit i fritidsföreningens styrelse, men det visste vi redan. Nu ska de in med information om vilka andra som satt i styrelsen och redovisa hur pengarna rört sig och så vidare, säger Jonas Pettersson.

Datum för huvudförhandlingen är satt till slutet av april 2017.

Parallellt med de civilrättsliga stämningarna pågår en brottsutredning, ledd av åklagarmyndigheten i Gävle. Men där är förundersökningen ännu inte avslutad.

– Vi har hållit förhör med förbundets representanter men ännu inte med den andra sidan. Förhoppningsvis blir vi klara under första kvartalet nästa år, säger åklagare Ulf Back.