– Vi ville informera våra kunder om att det kan bli leveransproblem nästa vecka och samtidigt få ut budskapet att vi har förståelse för det som händer. Postens ingångslöner är en skandal, säger PC-fynds vd Per Strömqvist.
Varje år skickar postorderföretaget PC-fynd omkring 15.000 paket med Posten. I dagens nyhetsbrev redogör de för att det kan bli förseningar eftersom Seko varslat om konflikt. Men de redogör samtidigt för Sekos krav: ”Strejken handlar om en höjning av minimilönen (som idag är 12.657:-) samt att stoppa ett förslag om försämringar av anställningstryggheten.”
I nyhetsbrevet konstaterar de också att de bidrar med ett par miljoner årligen till Posten och att Postens intäkter borde räcka till såväl ”glashus vid Tomteboda, en rejäl fallskärm till Postens vd, feta representationskonton och att höja lönen för de nyanställda”.
– Posten har en ojämn fördelning av sina resurser. Vi tycker att det är rimligt att mer av pengarna stannar där de genereras. Så stå på er!, hälsar postorder-vd:n till de postanställda.